Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
09
Nov
2017

Члан умјетничког савјета КЦ Удас освојио награду на бијеналу графике ''Коњаник''

Магистар графике Милан Крајновић, доцент на Академији ликовне умјетности Бања Лука и члан Умјетничког савјета Културног центра УДАС Бања Лука, освоји је друго мјесто на овогодишњем ИВ Казанском међунаордном бијеналу графике ''Коњаник'' које је одржано у држави Татарстан.

Победници овогодишњег ИВ Казанског међународног бијенала графике "Коњаник" су: Прво место и награда од 40 хиљада рубаља освојио је Роберто Дјанинетти из Италије. Друго место и награда од 30 хиљада рубаља додељена је представнику Босне и Херцеговине Милану Краjновићу. Треће мјесто освојио је умјетник из Санкт Петербурга, Јури Стапаков, који је добио награду од 20 хиљада рубаља. На фестивалу је успостављена и номинација - омладински правац "Перспектива". Награду од 10 хиљада рубаља примио је млади уметник из Москве Мариа Смолианникова. Више од 100 уметника из 17 земаља свијета учествовало је у програму такмичења, а послато је око 200 радова у различитим техникама гравирања.

Ове године укупан наградни фонд" Ридер " био је 100 хиљада рубаља. Од 1. новембра до 8. децембра у галерији "Хазине" биćе изложени радови учесника и побједника Бијенала. Главни организатори и оснивачи Бијенала су Министарство културе Републике Татарстан и Државни музеј лепих уметности Републике Татарстан.