Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
16
Apr
2019

Догађај ''Ручак с медјима''

World Vision и Организација УДАС организују ''Ручак с медијима'' у уторак, 16. април 2019. године у 16.00 часова у хотелу Јелена у Бањалуци.

Догађај се организује у оквиру пројекта ''Интегрисана социо - економска подршка жртвама мина у БиХ'' којег финансира Европска унија и суфинансира World Vision Аустриа и партнерске општине. Специфични циљ пројекта је допринијети социо-економском оснаживању и друштвеној интеграцији жртава мина и њихових породица у 11 минама угрожених општина у БиХ: Чајниче, Зворник, Коњиц, Травник, Доњи Вакуф, Добој, Лукавац, Станари, Велика Кладуша, Бихаћ и Босанска Крупа.

Уважавајући кључни значај медија у информисању јавности о питањима проблема мина и статуса жртава мина, односно особа са инвалидитетом, јасно је да је побољшање друштвеног положаја ове групације грађана директно повезано са побољшањем њихове позиције у медијима. У том смислу, желимо представнике медија детаљније упознати са значајем и резултатима пројекта те подсјетити на одређене аспекте представљања жртава мина и особа са инвалидитетом у медијима. Очекујемо једно релаксирајуће послијеподне гдје ћемо бити у прилици да размијенимо искуства и учимо једни од других.

Искрено се надамо да ће значај број медијских кућа узети учешће на наведеном догађају.