Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
31
Aug
2017

Двадесет година од смрти принцезе Диане

Поводом 20. годишњице од смрти принцезе Диане, Међународна кампања за забрану мина (International Campaign to Ban Landmines - ICBL) одаје почаст хиљадама активиста, деминера, владиних службеника и других чланова заједнице који сваки дан раде на уклањању мина и касетне муниције.

Принцеза Диана је 1997. године посјетила Босну и Херцеговину која је била дио њеног хуманитарног рада по којем је остала упамћена на глобалном нивоу. Прије двадесет година, принцеза Диана је водила кампању да скрене пажњу на стравичан и неселективан утицај мина. Током посјете, принцеза Диана помогла је да се у једном значајном тренутку за деминирање у БиХ свијет још једном осврне на чињеницу да постоји проблем мина у БиХ, али и на то да постоје људи који желе и знају да се носе са тим проблемом.
Босна и Херцеговина није велика земља, свака жртва мине је превише, те је потребно да сви радимо заједно на реализацији обећања које је принцеза Диана дала жртвама мина у БиХ и жртвама мина широм свијета, да завршимо посао и ослободимо БиХ и цијели свијет од мина до 2025. године.