03
Jul
2019

Град Бања Лука расписао конкурсe за бесповратна новчана средства за борачке категорије

Град Бања Лука расписао је конкурсе за додјелу бесповратних новчаних средстава за борачке категорије. Право пријаве на конкурс имају породице умрлих ратних војних инвалида, ратни војни инвалиди ИИИ и ИВ категорије која су, по одредбама Правилника, сврстана у другу приоритетну групу. Конкурс је отворен до 2. августа 2019. године.

Објављена су два конкурса и то:

  1. Конкурс за додјелу бесповратних средстава за куповину стамбене јединице за категорију породица умрлих ратнох војних инвалида и РВИ ИИИ и ИВ категорије, која су по одредбама Правилника, свртсана у другу категорију. Пријаве на овај конкурс могу поднијети категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида И и ИИ категорије, која су по Правилнику, сврстана у прву приоритетну групу, а која до сада нису учествовала у програму стамбеног збрињавања.

  2. Конкурс за додјелу бесповратних новчаних средстава за ИИ приоритетну групу, односно породице умрлих ратних војних инвалида и РВИ III и IV категорије, који су властитим средствима, након стицања статуса, ријешили своје стамбено питање. Пријаве на овај конкурс могу поднијети категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида И и ИИ категорије, која су по Правилнику, сврстана у прву приоритетну групу, а која до сада нису учествовала у програму стамбеног збрињавања.

Копмлетан текст оба конкурса можете преузети у наставку:

Konkurs-boracko1-03.07.19..pdf

Konkurs-boracko2-03.07.19..pdf