Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
14
Nov
2017

Изложба графика Адмира Ганића

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvaranje samostalne izložbe grafika autora Admira Ganića iz Sarajeva pod nazivom ‘’Izložba grafika’’, u utorak, 21. novembra 2017. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o četvrtoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2017’’.

Biografija: Admir Ganić rođen je u Sarajevu 1987. godine. Diplomirao je na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, smjer Grafika, u klasi profesora Salima Obralića, gdje je nakon toga završio i postdiplomske studije. Do sada je izlagao na dvije samostalne i mnoštvo kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Prve nagrade u oblasti grafike na Nagradnom konkursu za likovne radove studenata u Mostaru, 2010. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Od 2011. do 2015. radio je kao profesor crtanja u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. Trenutno boravi u Ljubljani.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2017'' realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru iste predstavljau se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 5. decembra 2017. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.