Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23
Aug
2017

Конкурс за изложбу фотографија на тему ''Особе са квалитетом''

Филмски фестивал ''Ухвати филм - БиХ'' расписује конкурс за пријем радова за изложбу фотографија на тему ''Особе са квалитетом''. Конкурс је отворен од 15. августа до 1. септембра 2017. године. Изложба ће бити организована у оквиру ВИИ Филмског фестивала „УХВАТИ ФИЛМ – БиХ“, који ће се одржати 13.10.2017.године у Музичком павиљону „Стакленац“ у Бањој Луци.

Филмски фестивал и изложба фотографија имају за циљ подизање нивоа свијести јавности о особама са инвалидитетом. У фокусу фотографија треба да се прикажу особе са инвалидитетом у свакодневном животу, њихово учествовање у свим сферама друштвеног живота и рада.

Услови пријављивања и учествовања

 1. Конкурс је отворен за све заинтересоване појединце и организације из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Хрватске;
 2. Фотографија треба да прикаже особе са инвалидитетом у свим сферама друштвеног живота и рада: на радном мјесту, друштвени живот: у клубу, на концертима, позоришним представама, у шетњи, приликом куповине у маркету или бутику, присуствовање предавањима у школи или на факултету, бављење спортским активностима и слично.
 3. Фотографија не смије бити старија од 2 године;
 4. Максимално 2 фотографије могу да се пошаљу;
 5. Аутори најбољих фотографија биће награђени симболичном наградом;
 6. Минимална величина дигиталне или дигитализоване фотографије је 2048 пиксела по дужој страни искључиво у ЈПГ формату у средњој или високој компресији (не максималној), односно до 5 мегабајта;
 7. Свака фотографија треба да буде означена насловом.Радови који буду изабрани за изложбу биће приказивани насловом који им је аутор додијелио и именом аутора.
 8. Потребно је доставити биографију аутора са контакт подацима (телефон и е-маил).
 9. Радови који не буду достављени у року, те не буду испуњавали наведене услове неће бити узети у разматрање за изложбу на Фестивалу.

Достављање радова и пратеће материјале, са назнаком “За Конкурс за изложбу фотографија “ОСОБЕ СА КВАЛИТЕТОМ”, могуће је слати на 3 начина:

 1. Електронском поштом на е-маил: uhv[email protected] (максимална величина фајла је 5 МБ);
 2. Класичном поштом на адресу:
  Хуманитарна организација “Партнер”
  Ул. Срђе Злопоглеђе 55
  78 000 Бања Лука
  Република Српска, БиХ

 3. Личном доставом на оптичком диску (ЦД/ДВД), у затвореној коверти, у просторије ХО „Партнер“ која се налази на горе назначеној адреси, сваког радног дана у периоду од 8 до 15 часова.

Сва питања у вези са Конкурсом можете слати на е-маил: [email protected]