Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24
Aug
2018

Ликовна колонија “Говоримо о способностима“

У оквиру пројекта који финансира Европска унија са циљем социо-економског оснаживања и интеграције жртава мина и њихових породица у 11 минама угрожених општина у БиХ, невладина организација World Vision, у партнерству с Организацијом ампутираца „УДАС“, организује Ликовну колонију “Говоримо о способностима“ - у периоду од 27. до 29. августа 2018. године у парку Петар Кочић у Бања Луци.

Позивамо грађане, умјетнике, организације цивилног друштва и све заинтерсоване да нам се придруже на церемонији отварања ликовне колоније која је планирана у уторак, 28. августа, у 11:00, у парку Петар Кочић у центру Бања Луке или посјете умјетнике током трајања колоније.

Ликовна колонија се организује под слоганом "Говоримо о способностима!” - Умјетници са инвалидитетом сликају за БиХ без мина, баријера и жртава - који сублимира кључне поруке догађаја. Прије свега се то односи на потребе да се осигура безбједно (без мина) окружење, које је приступачно (без баријера) преживјелим од мина и другим особама са инвалидитетом. Такође, указује на потребу да се, не само спријече нови мински инциденти са људским жртвама (без жртава), већ да се оснаже жртве мина и друге особе са инвалидитетом, како би остварили права и развили потенцијале, те учествовали у развоју својих заједница као потпуно интегрисани грађани.

Активност се организује у оквиру пројекта "Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ”, који финансира Европска уније у вриједности од око 350.000 еура.