Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
17
Nov
2022

Медени час у промоцији здравог начина живота

У протекле двије седмице одржан је медени час за ученике других и трећих разреда ученика из пет основних школа у Бањалуци. Медени час је одржан у ОШ ''Бранко Ћопић'', ''ОШ ''Свети Сава'', ОШ ''Иво Андрић'', ОШ ''Милош Црњански'' и ОШ ''Бранко Радичевић''.

На меденом часу разговарали смо о физиономији пчеле, њеној улози и корисности у природи, те о вриједности пчелињих производа за здравље људи. На забаван и практичан начин дјеци су представљене занимљивости о свијету пчела, улогама у пчелињаку и процесу стварања меда. Ученици су такође имали прилику да погледају опрему коју пчелари користе у свом раду. Након едукативног дијела данашњег меденог часа и упознавања са пчелама и њиховим вриједностима, ученици су имали медену дегустацију гдје су козумирали мед врхунског квалитета.

Медени час је реализован у оквиру пројекат ''Пчеларством до здравог живота'' којег реализује Удружење ''ПЧЕЛИЦА'' у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС Бањалука. Пројекат финансира Град Бања Лука.

Хвала свим ученицима који су учествовали на меденом часу, били сте сјајни, радознали, храбри и много тога смо заједно научили. Такође, се захваљујемо директорима основних школа у којима смо имали медени час као и наставницима и васпитачима. Надамо се да се и наредне године дружимо и заједно учимо о важности пчелињих производа за здравље људи.