Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
27
Jul
2018

Одржан ''VI турнир у пецању удицом на пловак Бијељина - 2018''

Регионално удружење ампутираца Бијељина - „РУАБ” у склопу пројекта „Квалитетно помагало-успјешан риболовац” одржало је „ВИ турнир у пецању удицом на пловак Бијељина-2018.” на ријеци Дрини испод Павловића моста. Пројекат је финансирала Градска управа Бијељин,а партенер на пројекту је Срд „Риба” Бијељина.

Прво мјесто освојили су ампутирци Бијељина 1, друго мјесто ампутирци Угљевик 1 и треће мјесто СК Рви „ОРАО” Бијељина. Такмичили су се риболовци ампутирци из Бијељине, Угљевика и Брчко дистрикта њих петнаест. Манифестацију је посјетило око педесетак такмичара и гостију.

Награде пехаре, медаље, дипломе и захвалнице су подијелили предсједник РУАБ-а Гојко Шурбат, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Бијељина Самер ел Цхекх и предсједник Скупштине Срд „Риба” Бијељина Миодраг Маричић.

Циљеви пројекта „Квалитетно помагало-успјешан риболовац'' је јачање капацитета лица са тјелесним инвалидитетом/ампутираца и њихове дјеце кроз обуке у пецању и такмичења у пецању на пловак, како би више времена проводили у природи и на тај начин јачали своје здравље и психо-физичке способности; Повећање учешћа лица са тјелесним инвалидитетом/ампутираца и њихове дјеце у бављењу спортским риболовом; Повећање свијести наших корисника о значају добијања одговарајућих ортопедских помагала, правилног кориштења и одржавања помагала. Освешћивање локалне средине о потреби инклузије лица са тјелесним инвалидитетом/ампутираца и њихове дјеце како би постали корисни и пуноправни чланови наше заједнице.

Турнир је традицонално органзован поводом „1.августа међународног дана борбе против касетне муниције”.

Бистро ампутирци до следеће године!