Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
15
Nov
2017

Окупљање борачких организација поводом ортопедских помгала и бањске рехабилитације

Предстваници три борачке организације и то: Одбор РВИ Републике Српске, Удружење РВИ ‘’Сланкаменци’’ и Организације ампутираца УДАС Републике Српске састаће се сутра, 16.11.2017. године (четвртак) у 11:00 часова у просторијма Организације УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бања Лука.

Разлог окупљања су ортопедска медицинска средства и Правилника о праву на продужену медицинску рехабилитацију у специјализованим установама за рехабилитацију. Представници наведене три организације сутра ће разговарати о два питања и то:

  1. Да ли су у буџету Владе Републике Српске за 2018. годину планирана новчана средства за ортопедска медицинска средства (протезе и инвалидска колица) и
  2. Да ли су извршене измјене и допуне Правилника о праву на продужену медицинску рехабилитацију у специјализованим установама за рехабилитацију

Подсјећамо, да су на заједничким састанцима одржаним 19.06.2017. и 23.10.2017. године на којем су присуствовали директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић, министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, заједно са представницима наведене три борачке организације дефинисане обавезе које се односе на финансијска средстава за набавку медицинских средстава као и приједлог за измјене и допуне Правилника о бањској рехабилитацији у специјализованим установама за рехабилитацију.

Представници наведене три борачке организације сутра ће изнијети став по наведим питањима, а то је да ли су надлежне институције испоштовале договоре и обавезе које су дефинисане на заједничким састанцима.

Имајући у виду важност наведених проблема који трају дуги низ година, а која се тичу ортопедских медицинских помагала и бањске рехабилитације позивамо све медијске куће да пропрате наведени догађај.

Изјаве за медије планиране су у 11:00 часова.