Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
07
Nov
2017

Отворена изложба графика Александра Ботића

Самостална изложба ''ГРАФИКЕ'' аутора Александра Ботића из Новог Сада отворена је вечерас, 7.11.2017. године у Културном центру УДАС Бањалука. Ријеч је о трећој изложби која се представља у оквиру културне манифестације ‘’Јесен графике 2017’’.

ТИХИ КОМЕНТАТОР РУБОВА ТРАЈАЊА - Александар Ботић. Уметник ненаметљивости! Тихо трајање у доследности! Мајстор стрпљивости, са јасним циљем, од почетне скице до завршног отиска. Ботић нам указује на ситнице, које наше око често превиди. Кружница или квадрат, са мноштвом ситних, наоко неважних забелешки у себи и духовитим или циничним коментаром - називом ликовне представе, увлаче посматрача у вртлог свеукупности постојања унутрашњег космоса, оног бескрајног простора омеђеног сићушним тачкама пролазног. Борити се за идеју или бити њен сведок, бити тихи коментатор рубова трајања, храброст је уткана у ове беспрекорне, минуциозне линорезе. Застани! Размисли! Наредба је коју нежно доноси сваки Ботићев графички лист, без митологизирања и без великих речи. Једноставност у служби опомене, у име трајања. Зоран Т. Тодовић

Културна манифестација ''Јесен графике 2017'' реализује се од октобра до децембра 2017. године и у оквиру исте представиће се графичари/ке које је одабрао Умјетнички савјет Културног центра УДАС на основу расписаног јавног конкурса. У оквиру наведене манифестације представиће се укупно 6 (шест) изложби графичких цртежа умјетника/ца из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Изложба ће бити отворена до 21. новембра 2017. године и иста ће бити доступна за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:00 часова.