Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
25
Aug
2020

Почиње Школа цртања и сликања у школској 2020/2021

Школа цртања и сликања за дјецу и омладину са и без инвалидитета у школској 2020/2021 години почиње са радом 12. септембра 2020. године (субота) у 09.00 часова у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. (насеље Старчевица) Бања Лука.

Организација УДАС прати развој епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса корона. Начин извођења Школе цртања и сликања, уживо или онлине путем, биће накнадно саопштен у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама надлежних институција. Здравље и сигурност полазника Школе цртања и сликања су нам приоритет, те ће се у том погледу менџмент Организације изјаснити пред почетак наставе на који начин ће се Школа изводити.

Школа је намјењена за дјецу и омладину са и без инвалидитета узраста од 6 до 18 година. Полазници Школе ће бити подијељени у три групе. Полазници ће, сваке суботе у КЦ УДАС, учити технике цртања и сликања што подразумијева рад на изради цртежа, сликање и цртање на задату тему, портрете, колаже, израду скулптура од глине, макета на задату тему и сл. За полазнике Школе, КЦ УДАС је обезбиједио потребан сликарски материјал за цртање (блокове, штафелаје, натрон папир, угаљ, акрил, палете, глину, платна и др). Полазници ће кроз дефинисан план рада Школе бити у прилици да се упознају са разним техникама цртања и сликања, те да кроз рад наше Школе упознају важност поштовања различитости. Школа цртања и сликања трајаће у два семестра и то:

  1. Први семестар у трајању од септембра до децембра 2020. године и
  2. Други семестар у трајању од фебруара 2021. до јуна 2021. године

По завршетку сваког семестра у КЦ УДАС биће организована колективна изложба радова полазника Школе. Похађање Школе за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова Организације је бесплатно, док је за дјецу без инвалидитета цијена похађања Школе 30,00 КМ мјесечно.

Заинтересовани полазници за Школу цртања и сликања могу да се јаве на број телефона 051 437 488 радним данима од 08.30 до 15.00 или путем емаила: [email protected]

Број полазника је ограничен! Пријаве у току!