Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
12
Aug
2021

Почиње Школа цртања и сликања за дјецу

Школа цртања и сликања за дјецу и омладину са и без инвалидитета у школској 2021/2022 години почиње са радом 4. септембра 2021. године (субота) у 09.00 часова у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. (насеље Старчевица) Бања Лука.

Школа је намјењена за дјецу и омладину са и без инвалидитета узраста од 6 до 18 година. Полазници Школе ће бити подијељени у три групе. Полазници ће, сваке суботе у КЦ УДАС, учити технике цртања и сликања што подразумијева рад на изради цртежа, сликање и цртање на задату тему, портрете, колаже, израду скулптура од глине, макета на задату тему и сл. За полазнике Школе, КЦ УДАС је обезбиједио потребан сликарски материјал за цртање (блокове, штафелаје, натрон папир, угаљ, акрил, палете, глину, платна и др). Полазници ће кроз дефинисан план рада Школе бити у прилици да се упознају са разним техникама цртања и сликања, те да кроз рад наше Школе упознају важност поштовања различитости. Водитељ програма Школе биће Татјана Ратковић-Боснић, магистар графике.

Школа цртања и сликања трајаће у два семестра и то:

  1. Први семестар у трајању од септембра до децембра 2021. године и
  2. Други семестар у трајању од фебруара 2022. до јуна 2022. године
  3. По завршетку сваког семестра у КЦ УДАС биће организована колективна изложба радова полазника Школе. Похађање Школе за дјецу са инвалидитетом и дјецу чланова Организације је бесплатно, док је за дјецу без инвалидитета цијена похађања Школе 30,00 КМ мјесечно.

Главна мисија Школе цртања и сликања од 2007. године од када се реализује, је промоција различитости дјеце са и без инвалидитета засноване на концепту поштовања људских права. Такође, један од циљева Школе јесте да Школа буде мјесто гдје ће млади полазници, дјеца са и без инвалидитета, исказати своје умјетничке и креативне потенцијале уз стручно вођство професора ликовне културе. Надаље, Школа представља и могућност промоције инклузивног приступа у раду са дјецом са инвалидитетом као једног од важног сегмента у постизању равноправног односа према дјеци са инвалидитетом. Полазници Школе кроз различите цртачке и сликарске технике, стварајући властита умјетничка дјела стичу нова знања како у области цртања и сликања тако и у разумијевању и прихватању концепта различитости, једнаких могућности за дјецу са инвалидитетом.

Напомена: У складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске број полазника Школе биће ограничен. Уколико се епидемиолошка ситуација погорша те уколико надлежне институције забране рад и јавна окупљања или уколико менаџмент Организације УДАС у било коме тренутку процјени да одржавање часова Школе уживо представља ризика у погледу епидемилошке ситуације, рад Школе ће бити организован путем онлине.

Заинтересовани полазници за Школу цртања и сликања могу да се јаве на број телефона 051 437 488 радним данима од 08.30 до 15.00 или путем емаила: [email protected]

Број полазника је ограничен! Пријаве у току!