Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
15
Nov
2017

Ученици Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора из Бања Луке у посјети КЦ УДАС

Ученици Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора из Бања Луке, њих 16 заједно са наставницима, посјетили су данас Културни центар УДАС Бања Лука. Циљ посјете био је упознавање са радом културног центра, односно са многобројним културним активностима које реализујемо у оквиру истог.

Посјета представља дио практичне наставе коју Центра реализује, а која има за циљ посјете културним центрима, инситуцијам и другиим установа културе у Бања Луци. Занимљива предавања, која су имали прилику да добију дјеца у Центру, односила су се на рад наше Школе цртања и сликања за дјецу са и без инвалидитета коју реализујемо у КЦ УДАС. Посебно им је био интересантан рад наше графичке радионице у оквиру које су дјеца имали прилику да се упознају са начином рада графичке пресе и процесом настанка графика. Стручно и теоријско вођење о раду свих културних активности у Културном центру УДАС водио је Никола Каштеровић, апсолвент са Академије ликовне умјетниости Бања Лука.

На крају, дјеца су имала прилику и да погледају изложбу графика аутора Александра Ботића из Новог Сада која је тренутно представљена у Културном центру УДАС.

Овом приликом желимо да нагласимо да нам је било изузетно задовољство што смо имали прилику да угостимо и упознамо дивне малишане, полазнике Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слуха и говора из Бања Луке, те се надамо да је ово почетак наше будуће успјешне сарадње.

Културни центра УДАС Бања Лука је отворен и позива све заинтересоване ученике основних и средњих школе да нас посјете и упознају се са радом нашег центра. Добродошли!