31
Mar
2017

Posjeta predstavnika Landmine and Cluster Muniton MONITOR

Представници Landmine and Cluster Munition МОНИТОР из Женеве посјетили су данас Организацију ампутираца УДАС у Бањалуци. Циљ посјете био је прикупљање информација о стању помоћи жртава мина за потребе израде годишњег извјештаја за Босну и Херцеговину.

Током посјете упознали су се са радом и активностима Организације УДАС на пољу помоћи жртава мина у Републици Српској. Такође, предстанивци Ландмине МОНИТОР имали су могућност да разговарају са нашим корисницима, жртвама мина и на тај начин се упознају са њиховим потребама, проблемима те односу надлежних институција у рјешавању њиховог статуса.

Поред посјете Организацији УДАС, представници Landmine МОNITOR посјетили су и Завод за физикалну медицину и рехабилитацију ''Др Мирослав Зотовић'' у Бањалуци гдје су се упознали са врстом и начином пружања услуга у процесу опоравка жртава мина.

Наиме, Landmine Monitor (www.the-monitor.org) се бави праћењем напредка у уклањању мина, касетне муниције и других експлозивних средстава из рата, те сваке године раде на годишњем извјештају по наведеној теми.