Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24
Dec
2019

Потписан Меморандум о сарадњи између Организације ампутираца УДАС и компаније Моlson Coors

Организација ампутираца УДАС и компанија Моlson Coors БХ данас су у просторијама Организације УДАС у Бањалуци, потписали Меморандум о сарадњи, који има за циљ заједничку реализацију низа активности током 2020. године, којима ће се заједничким снагама радити на унапређењу положаја особа са инвалидитетом.

На конференцији за медије пристутнима су се обратили Жељко Волаш – предсједник Организације ампутираца УДАС и Горан Мишић – представник компаније Молсон Цоорс БХ. Предсједник Организације ампутираца УДАС Жељко Волаш истакао је како ће ова сарадња и подршка ојачати појединце, особе са инвалидитетом, да буду равноправни чланови друштвене заједнице.

„Свака иницијатива која покреће питање друштвене одговорности увијек је добродошла, а посебно она која представља важан ресурс развоја локалне заједнице. Вјерујемо да ће управо то представити наш заједнички пројекат, јер оно што је добро за особе са инвалидитетом, добро је за све“, рекао је Волаш.

Нова сарадња ће повећати и побољшати кватитет живота особа са инвалидитетом на терену, а кампања планирана за 2020. годину ће бити веома активна, са многобројним пројектима о којима ће бити више инфомрација почетком наредне године.

„Битни су нам појединци, заједнице, породице, људи који живе од свог рада и труда, а циљ нам је пронаћи начин да оснажимо и промовишемо њихове већ велике улоге у друштву. Хоћемо да им вратимо осмијехе на лице“, напоменуо је Волаш.

Представник компаније Молсон Цоорс БХ Горан Мишић, изјавио је како сарадња између ове двије компаније континуирано траје већ више мјесеци, те да су заједничким снагама покушали да идентификују проблеме са којима се сусрећу особе са инвалидитетом. У 2020. години заједно ће почети са реализацијом активности на побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом, а од пресудног је значаја да током планираних активности не изостане велика подршка медијских кућа, како би се пружио позитиван примјер свим другим пословним субјектима.

Горан Мишић је напоменуо да је потписивање меморандума само најава активности које предстоје у наредној години, док су протеклих мјесеци вриједно радили на креирању визуелног идентитета, као и активностима кампање. Сам назив и визуелни концепт ће открити врло брзо, заједно са планираним активностима, а кампања ће имати за циљ да подигне свијест о положају особа са инвалидитетом, те да их додатно оснажи и прикаже позитивне примјере особа, које се боре и поред инвалидитета са којим живе, остварују своје снове и животне циљеве.

„Ми смо ту да им будемо вјетар у леђа и помогнемо за почетак малим акцијама, које ћемо, сигуран сам, у будућности само надограђивати. Овом приликом желим да се захвалим нашим партнерима – представницима УДАС-а, који су препознали нашу иницијативу, те смо заједно кренули у припрему предстојећих активности“, закључио је Горан Мишић.

Компанија Молсон Цоорс БХ већ дуги низ година улаже средства у друштвено одговорне пројекте, активности, компаније и догађаје у области младих, спорта, музике, екологије и људских права. Потписивање Меморандума о сарадњи почетак је још једног успјешног партнерства, које ће резултовати многобројним друштвено одговорним активностима током 2020. године у области људских права.