Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
13
Mar
2018

Потписани уговори са корисницима пројекта "Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ"

Седамнаест одабраних корисника из општина Босанска Крупа, Велика Кладуша и Града Бихаћа, потписали су данас уговор о економској подршци у оквиру пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“. Потписивање уговора организовано је у просторијама наведених општина и градској управи.

Уговори су потписани између представника World Vision Аустриа и партнера Организације УДАС с једне стране, и одабраних корисника пројекта, жртава мина и чланова породица жртава мина из наведених општина, с друге стране. Корисници одабрани путем јавног позива добиће подршку за покретање или проширење бизнис планова у вриједности до 5 хиљада КМ, док ће учешће општина у суфинансирању бизнис идеје бити 10%.

Пројекат „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“ реализује World Vision Аустриа у партнерству са Организацијом ампутираца „УДАС“ и 11 опшина у Босни и Херцеговини (Бихаћ, Босанска Крупа, Чајниче, Добој, Доњи Вакуф, Коњиц, Лукавац, Станари, Травник, Велика Кладуша и Зворник), те Центром за уклањање мина БХ МАЦ-ом, уз финансијску подршку Европске уније.

Укупна вриједност пројекта који се проводи у 11 општина у БиХ је 388.830 еура, а финансира га Европска унија у износу од 90%, те Wорлд Висион и угрожене општине у износу од 10%.

Након општине Босaнска Крупа, Велика Кладуша и Град Бихаћ, за сутра, 14.03.2018. године одржаће се потписивања уговора са одабраним корисницима општина Травник и Доњи Вакуф које ће се такође одржати у просторијама општина.