Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
12
Sep
2022

Позив за доставу номинација Признање “Равноправно-различити” за лидере и лидерке са инвалидитетом у Босни и Херцеговини

Организација ампутираца УДАС објављује позив за доставу номинација за признање “Равноправно-различити” за лидере и лидерке са инвалидитетом и њихов допринос развоју заједница у Босни и Херцеговини. Признање “Равноправно-различити” се додјељује особама са инвалидитетом у Босни и Херцеговини који су у свом животу, раду и подручју дјеловања послужили као узор и инспирација другим особама са инвалидитетом да такође допринесу развоју заједнице и друштва.

Додјела признања је покренута 2020. године у оквиру пројекта „Равноправно-различити” који је финансирала Европска унија. Организација ампутираца “УДАС” је, сматрајући ову активност добром праксом у промоцији постигнућа и доприноса особа са инвалидитетом у БиХ, наставила са њеном проведбом и након завршетка пројекта. Ове године ће признање, уз подршку Међународне кампање за забрану мина и касетне муниције (ИЦБЛ-ЦМЦ), бити додијељено по трећи пут.

Признање “Равноправно-различити”__ промовира лидере и лидерке са инвалидитетом и подиже свјесност о особама са инвалидитетом као једној од најозбиљније маргинализованих група чији се таленти и потенцијали недовољно користе а допринос у развоју заједнице често игнорише. Признање ће истаћи постигнућа особа с инвалидитетом и допринијети промјени укоријењених ставова јавности о особама са инвалидитетом те истакнути особе са инвалидитетом који су у свом животу, раду и подручју дјеловања послужили као узор заједници и инспирација другима да допринесу стварању друштва једнаких могућности.

Признање ће бити додијељено у двије категорије:

  1. Лидерка за инвалидитетом (жена)
  2. Лидер са инвалидитетом (мушкарац)

Признање се додјељује за допринос у промоцији и заговарању за права особа са инвалидитетом и другим областима дјеловања (бизнис, образовање, култура, умјетност, спорт,…) циљајући не само активне заговараче/ице за права особа с инвалидитетом из организација и удружења особа са инвалидитетом које својим ангажовањем доносе позитивну промјену у локалној заједници и шире већ и особе са инвалидитетом са значајним постигнућима у другим областима који служе као мотивација и инспирација другима у њиховом развоју и сазријевању.

Позивамо вас да номинујете лидерке и лидере са инвалидитетом из вашег окружења за које сматрате да су дали значајан допринос развоју заједнице. Процес номинација ће почети данас, 12. септембра и трајаће до 31. октобра 2022. године.

Образац за номинацију можете преузети у наставку RR priznanje_Obrazac za nominaciju_2022.docx

Хвала вам на вашим приједлозима!

Организација ампутираца “УДАС”