Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
03
Dec
2020

Posjeta studentima JU Visoke medicinske škole Prijedor

Представници Организације ампутираца УДАС данас су посјетили студенте треће године ЈУ Високе медицинске школе у Приједору, смјер Физиотерапија и Радна терапија. Циљ посјете био је упознавање са радом и активностима Организације, посебно са програмом који се односи на опоравак и рехабилитацију жртава мина, ампутираца као и о програмима опоравка ампутираца.

Студенти су имали могућност да разговарају са нашим члановима, ампутирцима, који су преживјели трауму губитка екстремитета. Наши чланови су са студетима подијелили своја лична искуства након преживљене траума, затим о начину живота са ампутацијом, важности квалитетне интеграцији у друштвену заједницу, као и важности улоге породице у процесу опоравка, те односа друштва према особама са инвалидитетом.

Посјета и разговор са студентима о питању инвалидитета особа са инвалидитетом представља дио студијске посјете у оквиру програма рада Високе медицинске школе у Приједору за студенете треће године.

Такође, посјета је реализована и поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом у циљу промоције права, потреба и положаја особа са инвалидитетом, те стварања друштва једнаких могућности. Студентима је презентован рад и активности које реализује Организација УДАС са посебним освртом на важност оснаживања појединаца (особа са инвалидитетом) и интеграције особа са инвалидитетом у заједницу.