Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
01
Apr
2019

Самостална изложба ''Гдје је нестао чо/вјек?''

Самостална изложба умјетника Хасана Бекановић под називом ‘’Гдје је нестао чо/вјек?’’ биће отворена у уторак, 09. априла 2019. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука.

Ријеч је о другој самосталној изложби из области сликарства умјетника/ца са и без инвалидитета у оквиру програма излагачких активности Културног центра УДАС Бањалука за 2019. годину. Умјетнички савјет Културног центра УДАС, на основу јавног конкурса из области сликарства за умјетнике/це са и без инвалидитета, одабрао је радове умјетника Хасана Бекановића за представљање у КЦ УДАС.

У оквиру излагачких активности за 2019. годину у културном центру, у периоду од марта до септембра 2019. године представљаће се, сваког мјесеца, изложбе умјетничких радова умјетника/ца са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине и Србије.

О аутору: Хасан Бекановић рођен је 1972. године у Великој Кладуши. Факултет лијепих умјетности-одсјек сликарство завршио у Бања Луци (НУБЛ). Запослен као наставник ликовне културе у Основном образовању у Великој Кладуши. Члан УЛУБиХ, УЛУ Велика Кладуша и УЛУ УСК-а. Самостално излагао десет пута (Велика Кладуша, Бихаћ, Цазин, Бања Лука, Мостар...). У оквирима удружења ликовних умјетника, ликовних колонија, као и разних хуманитарних и других јавних друштвених удружења у БиХ и Хрватској активно учествује на колективним изложбама. Учесник је многобројних ликовних колонија у БиХ („Дуга“-Бихаћ; „Крушница“; „Почитељ“,Мостар...) и Хрватској (Загреб, Карловац, Плитвице, Задар, Петриња).

Изложба ће бити отворена до 30. априла 2019. године и доступна је за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:30 сати.

Добродошли!