Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
27
Mar
2023

Студенти медицинског факултета Бања Лука у посјети Организацији УДАС

Студенти треће године, смјер физиотерапеут Бања Лука посјетили су данас Организацију ампутираца УДАС у Бањалуци. Циљ посјете био је упознавање са радом и активностима Организације, посебно са програмом који се односи на опоравак и рехабилитацију жртава мина, ампутираца, проблеме са којима се сусрећу ампутирана лица, начин кориштења ортопедских помагала, третман батаљка као и о програмима опоравка ампутираца.

Студентима је презентован рад Организације од њеног оснивања до данас, изазове са којима се Организација сусретала, као и кључне проблеме са којима се свакодневно сусрећу ампутирана лица. Такође, студентима је указао на велику и значајну улогу физиотерапеута у процесу опоравка од траума, након ампутације односно губитка дијела екстремитета кроз коју пролази сваки ампутирац.

Студенти су имали могућност да разговарају са нашим члановима, ампутирцима, који су преживјели трауму губитка екстремитета. Наши корисници су са студетима подијелили своја лична искуства након преживљене траума, говорили су о животу са ампутацијом, важности квалитетне интеграцији у друштвену заједницу, као и важности улоге породице у процесу опоравка, те односа друштва према особама са инвалидитетом.