Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
14
Sep
2018

Завршена дистрибуција алата и машина за 54 корисника

Wоrld Vision и Организуација ампутираца УДАС завршиле су процес дистрибуције алата и опреме за 54 корисника, жртава мина у 11 општина у Босни и Херцеговини. Дистрибуција алата и опреме вршила се у оквиру пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“ којег финансира Европске уније, а реализује и World Vision-а у партнерству са Организацијом ампутираца „УДАС”.

У протекла два мјесеца, колико је трајала дистрибуција, додијељене су машине, алати и опрема за пољопривредну производњу, односно потребни ресурси за покретања или проширења бизнис плана одабраних корисника у 11 општина у Босни и Херцеговини.

Пројект ''Интегрисана социо - економска подршка жртвама мина у Босни и Херцеговини'' је замишљен као двогодишњи процес социо-економског оснаживања жртава мина у 11 минама угрожених општина (Чајниче, Зворник, Станари, Добој, Коњиц, Травник, Доњи Вакуф, Лукавац, Велика Кладуша, Бихаћ и Босанска Крупа) у БиХ кроз интрегрисан приступ, с циљем побољшања њиховог економског статуса, квалитетнијег приступа одговарајућим рехабилитацијским услугама у заједници и подизања свијесности о правима, доприносу и способостима жртава мина.