Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
10
Mar
2023

DiplomatSKI na Jahorini

Druga trka slaloma pod nazivom ''DiplomatSKI'' u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina i Ambasade Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini juče je uspješno završena na stazi Poljice na Jahorini. Nakon prošlogodišnje uspješno realizovane trke, organizatori su odlučili da nastave saradnju i trku organizuju i ove godine koja je okupila daleko veći broj takmičara u odnosu na prošlu godinu.

Ove godine, trka je okupila 60 takmičara od čega 18 ambasadora i 42 takmičara u ime ambasada i predstavnika evropskih delegacija. Učešće u okviru navedenog događaja trke slalomu imali su Jovica Goreta sa Pala i Nijaz Memić iz Sarajeva, preživjeli od mine koji su uspješno završili trku.

Takmičarima koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto u ženskoj i muškoj konkurenciji, Organizacija amputiraca UDAS je dodijelila simbolične nagrade, a to je med koji je proizvod naših korisnika žrtava mina. Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda za žrtve mina u BiH omogućena je u okviru projekta ''Pčelarstvo ako alat u osnaživanju žrtava mina u BiH'' kojeg već tri godine uspješno realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa ITF Slovenija, Pčelarskom akademijom Slovenije uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Minisatarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Zahvaljujemo se Ambasadi Republike Slovenije na pozivu za učešće na ovom jedinstvenom događaju, kao i Olimpijskom centru Jahorina.

Vidimo se sledeće godine! DiplomatSKI!