20
Jun
2017

Kolektivna izložba Škole crtanja i slikanja

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena 24. juna (subota) 2017. godine u 18:00 časova u Kulturnom centru UDAS, ul. Sime Miljuša br.2. Banja Luka.

Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu, koje je trajalo od februara do juna 2017. godine, pohađalo je ukupno 43 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodio je apsolvent grafike na ALU Banjaluka, Nikola Kašterović koji je polaznike Škole učio tehnikama crtanja i slikanja, odnosima boja, predmeta, slikanja portreta, izradu kolaža kao i pravljenje skulptura od gline, te maketa grada.

Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja su crtali i slikali u proteklih pet mjeseci.

Polaznici Škole uradili su i ’’maketu zamišljenog grada’’ koja će biti poklonjena Osnovnoj školi ’’Branko Radičević’’ u Banja Luci. Na taj način Kulturni centar UDAS, zajedno sa polaznicima, promoviše društveno odgovoran rad kroz kulturne aktivnosti naše Škole, promoviše kreativne mogućnosti djece sa i bez invaliditeta. Inače, praksa Škole, već drugu godinu za redom, jeste da polaznici Škole, nakon završetka drugog semestra urade i poklone jedan zajednički rad (maketu) odabranoj osnovnoj školi u Banja Luci.

Polaznicima Škole čestitamo na uspješno završenom polugodištu, te najavljujemo da Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta nastavlja sa radom u septembru u školskoj 2017/2018, nakon ljetnjeg raspusta.

Škola crtanja i slikanja se realizuje u okviru projekata iz oblasti kulture kojeg podržava Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Grada Banja Luka za 2017. godinu.

Izložba će biti otvorena do 4. jula 2017. godine i dostupna je za posjetioce radnim danom od 09:00 do 15:00 časova.