27
Nov
2019

Modna revija ''Baš po mjeri''

Četvrta modna revija pod nazivom „Baš po mjeri“, biće održana 28. novembra s početkom u 19 časova u Banskom dvoru. Ovogodišnji moto revije je “Mogu sve što poželim” sa željom da se javnosti ukaže na mogućnosti osoba sa invaliditetom, a ne samo na “nedostatke”.

Na reviji će se u ulozi modela naći 29 žena i 17 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta, koji će nositi kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković (Studio Imaginarium).Sa detaljima Zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama, svaki učesnik će nositi svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju. Učešće na reviji će uzeti bar po jedan predstavnik iz skoro svih saveza i/ili udruženja osoba sa invaliditetom na nivou BiH.

''U organizaciji revije stoji preko 50 ljudi koji volonterski daju svoje doprinose. Ipak, ove godine smo odlučili da pomognemo ljudima da dodatno iskažu svoju humanost pa smo ostavili mogućnost onima koji žele da daju novčani doprinos. Sva pristigla sredstva ćemo preusmjeriti u vidu donacije za učesnicu revije, Anu Gloginju koja je trentuno u procesu liječenja'', istakla je doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije.

Na reviji ''Baš po mjeri'' učestvovaće i članovi/ice Organizacije UDAS.