Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
20
Mar
2023

Održan 45. međunarodni sajam pčelarstva ApiSlovenia 2023

Proteklog vikenda, 18-19. marta 2023. godine održan je 45. međunarodni sajam pčelarstva ApiSlovenia 2023 u Celju koji predstavlja najveće okupljanje pčelara i ljubitelja pčela u ovom dijelu Evrope.

Osim opreme i repromaterijala za pčelarstvo, u ponudi su bili med i drugi pčelinji proizvodi, a predstavili su se i mnogobrojni inovatori. Već tradicionalno održano je niz stručnih edukativnih skupova. Drugi dan sajma bio je rezerviran za prezentaciju dobrih pčelarskih praksi te proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada za najbolju pčelarsku fotografiju.

Predstavnici Organizacije UDAS, pčelari, žrtve mina, bili su u posjeti sajmu pčelarstva koji je bio odlična prilika da naši predstavnici razmijene iskustva i znanja sa drugim pčelarima, te da nauče nove tehnologije u pčelarstvu.

Zahvaljujemo se našim partnerima na pozivu Pčelarskoj akademiji Slovenije, kao i partnerima ITF Slovenija i Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije na podršci u razvoju projekta pčelarstva za žrtve mina u Bosi i Hercegovini.