Палећи коров запалили мину

Амир Бегановић (38) из Горњих Ранковића и Ката Франк (65) из Теслића тешко су повријеђени када је експлодирала мина док су палили коров на католичком гробљу у мјесту Врела код Теслића. Несрећа се догодила у уторак поподне, а повријеђенима је љекарска помоћ указана у добојској болници. Због тежине повреда Франкова је задржана на даљем лијечењу, док је Ранковић пуштен на кућни опоравак.

Према незваничним информацијама, Бегановић и Франкова кобног дана сакупљали су смеће и чистили коров на запуштеном дијелу гробља које се није дуже вријеме чистило због опасности од мина. Када су га запалили дошло је до експлозије усљед чега су обоје погођени гелерима. У Полицијској управи Добој рекли су да су с лица мјеста изузети трагови који су послати на вјештачење ради утврђивања узрока експлозије.

“Подручје на којем се налази гробље налази се на некадашњој линији разграничења борбених дејстава током претходног рата, а током 2016. године деминерски тим Цивилне заштите Добој извршио је деминирање терена“, казали су у добојској полицији.

Извор: www.glassrpske.com


Објављено

у

од

Ознаке: