03
Sep
2019

Izložba ''Ladine priče''

Samostalna izložba umjetničkih radova Karoline Marušić pod nazivom ‘’Ladine priče’’ biće otvorena u utorak, 10. septembra 2019. godine u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka. Riječ je o petoj samostalnoj izložbi iz oblasti slikarstva umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2019. godinu.

Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, odabrao je radove umjetnice Karoline Marušić za predstavljanje u KC UDAS. U okviru izlagačkih aktivnosti za 2019. godinu u kulturnom centru, u periodu od marta do septembra 2019. godine predstavljaće se, svakog mjeseca, izložbe umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

O autorici: Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru, stalno nastanjena u Širokom Brijegu, Bosna i Hercegovina. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru smjer slikarstvo u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Član je udruge likovnih umjetnika EN FACE i DHLU u FBIH. Imala je tri samostalne izložbe: Gradska galerija Tomislavgrad, galerija Gorica Grude i Muzej grada Kaštela. Sudjelovala je na više žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu kao i na brojnim međunarodnim kolonijama. Od javnih djela autorica je ilustracije za omot knjige „Neke je pjesme najbolje odšutjeti“ autorice Blanke Kraljević kao i likovnih priloga za istu. Autorica je likovnog rješenja poštanske marke “Međunarodni dan obitelji”, 2018. Hrvatske pošte d. d. Mostar. Od nagrada dobitnica je: - Prva pohvala međunarodne izložbe minijatura 2016. – Moslovački Štrk; Popovača (Hrvatska) - Pohvalnica za rad na slikarskom odjelu na akademskoj 2016./2017. od ALU Široki Brijeg - Pohvalnica za izvanredan uspjeh u akademskoj 2016./2017. godini na ALU Sveučilišta u Mostaru od Predsjedatelja predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, te nagrada - Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke FBIH kao najbolji student ALU Široki Brijeg za 2017./2018.

Izložba će biti otvorena do 30. septembra 2019. godine i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:30 sati.

Dobrodošli!