Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
19
Aug
2017

''Bistro amputirci''

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina bilo je organizator petog Turnira u pecanju udicom na plovak koji je održan 18. avgusta 2017. godine na Švapskim adama u Bijeljini. Riječ je o aktivnosti po projektu odobrenom od strane Gradske uprave Bijeljina pod nazivom „Bistro amputirci”, a partner na projektu je SRD Riba Bijeljina.

Cilj ovog turnira je resocijalizacija lica sa invaliditetom i posvećana je 1. avgustu – Međunarodnom danu borbe protiv kasetne municije.

Boris Damjanović iz GO RVI Zvornik ističe da je ovo jedno lijepo druženje amputiraca koje se organizuje svake godine. "Prije svega, nama nije toliko do lovljenja ribe koliko do druženja, da razmijenimo iskustva i probleme s kojima se svakodnevno suočavamo i da savjetima te probleme pokušamo da riješimo. Ovo je jedno izuzeno lijepo druženje nas amputiraca sa ove naše regije", kaže Damjanović.

Turnirom u pecanju udicom na plovak, obilježava se i Međunarodni dan borbe protiv kasetne municije, kao vid rehabilitacije u prirodi članova udruženja Kolos koji su nastradali od kasetne municije. Milorad Јović, sekretar udruženja Kolos Bijeljina se nada da će se oni kroz ovo takmičenje u sportskom ribolovu osjećati bolje.

Na turniru su učestvovali amputirci iz Brčko Distrikta, Zvornika i Bijeljine, te su osvojeni sledeći rezultati:

  1. Prvo mjesto osvojili su amputirci Brčko Distrikta,
  2. Drugo mjesto ampitirci Bijeljina I
  3. Treće mjesto amputirci Bijeljina 2.

Pehare, medalje, diplome i zahvalnice dodijelili su u ime Gradske uprave Bijeljina Milan Lazić i predsjednik Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina Gojko Šurbat.

Nakon takmičenja ribolovci su se družili sa gostima i zvanicama. Mnogobrojne medijske kuće pratile su turnir i prenijele dio atmosfere sa istog.

Bistro do iduće godine!