Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
31
Aug
2017

Dvadeset godina od smrti princeze Diane

Povodom 20. godišnjice od smrti princeze Diane, Međunarodna kampanja za zabranu mina (International Campaign to Ban Landmines - ICBL) odaje počast hiljadama aktivista, deminera, vladinih službenika i drugih članova zajednice koji svaki dan rade na uklanjanju mina i kasetne municije.

Princeza Diana je 1997. godine posjetila Bosnu i Hercegovinu koja je bila dio njenog humanitarnog rada po kojem je ostala upamćena na globalnom nivou. Prije dvadeset godina, princeza Diana je vodila kampanju da skrene pažnju na stravičan i neselektivan uticaj mina. Tokom posjete, princeza Diana pomogla je da se u jednom značajnom trenutku za deminiranje u BiH svijet još jednom osvrne na činjenicu da postoji problem mina u BiH, ali i na to da postoje ljudi koji žele i znaju da se nose sa tim problemom.

Bosna i Hercegovina nije velika zemlja, svaka žrtva mine je previše, te je potrebno da svi radimo zajedno na realizaciji obećanja koje je princeza Diana dala žrtvama mina u BiH i žrtvama mina širom svijeta, da završimo posao i oslobodimo BiH i cijeli svijet od mina do 2025. godine.