03
Jul
2019

Grad Banja Luka raspisao konkursе za bespovratna novčana sredstva za boračke kategorije

Grad Banja Luka raspisao je konkursе za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za boračke kategorije. Pravo prijave na konkurs imaju porodice umrlih ratnih vojnih invalida, ratni vojni invalidi III i IV kategorije koja su, po odredbama Pravilnika, svrstana u drugu prioritetnu grupu. Konkurs je otvoren do 2. avgusta 2019. godine.

Objavljena su dva konkursa i to:

  1. Konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava za kupovinu stambene jedinice za kategoriju porodica umrlih ratnoh vojnih invalida i RVI III i IV kategorije, koja su po odredbama Pravilnika, svrtsana u drugu kategoriju. Prijave na ovaj konkurs mogu podnijeti kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida I i II kategorije, koja su po Pravilniku, svrstana u prvu prioritetnu grupu, a koja do sada nisu učestvovala u programu stambenog zbrinjavanja.

  2. Konkurs za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za II prioritetnu grupu, odnosno porodice umrlih ratnih vojnih invalida i RVI III i IV kategorije, koji su vlastitim sredstvima, nakon sticanja statusa, riješili svoje stambeno pitanje. Prijave na ovaj konkurs mogu podnijeti kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida I i II kategorije, koja su po Pravilniku, svrstana u prvu prioritetnu grupu, a koja do sada nisu učestvovala u programu stambenog zbrinjavanja.

Kopmletan tekst oba konkursa možete preuzeti u nastavku:

Konkurs-boracko1-03.07.19..pdf

Konkurs-boracko2-03.07.19..pdf