23
Oct
2019

Izložba grafičkih crteža ''In Limbo - Stanica između dva svijeta"

Izložba grafika umjetnika Farisa Ramadanovića iz Sarajeva po nazivom "In Limbo - Stanica između dva svijeta" biće otvorena u utorak, 29.10.2019. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o drugoj izložbi grafičkih crteža koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2019’’.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2019'' realizuje se od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Biografija: Faris Ramadanović je rođen u Sarajevu 1995. godine, po završetku srednje škole, upisuje Filozofski fakultet u Sarajevu. Nakon uspješno završene prve godine studija na odsjeku historije odlučuje se preusmjeriti na Akademiji likovnih umjetnosti na Univerzitetu u Sarajevu. Trenutno je apsolvent na smjeru grafike u klasi prof. Amele Hadžimejlić – Kečo. Dok je primarno grafičar, zainteresovan je i u sve ostale likovne medije. Propituje svoje viđenje zagrobnog života i limba sa nadrealističkim prikazom elemenata sjevernoafričke rustikalne arhitekture. Svoje grafike izvodi u raznim tehnikama, ali najčešće u dubokoj štampi. Kao učesnik, imao je nekoliko kolektivnih izložbi i radionica iza sebe.

Izložba će biti otvorena do 12. novembra 2019. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Dobrodošli!