Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
31
Oct
2017

Izložba grafika Aleksandra Botića

Samostalna izložba grafika autora Aleksandra Botića iz Novog Sada biće otvorena u utorak, 7. novembra u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o trećoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2017’’.

Biografija: Aleksandar Botić je rođen 1972. godine u Subotici. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1996. godine. Postdiplomske studije grafike na novosadskoj Akademiji umetnosti završio 2002. godine kod profesora Živka Đaka. Godine 2015. upisao je doktorske studije Likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Samostalno izlagao dvanaest puta u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Pančevu, Kraljevu, Somboru i na Novom Beogradu. Izlagao na više od 100 značajnijih kolektivnih izložbi u zemlji (Novi Sad, Beograd, Subotica, Zrenjanin, Niš...) i u inostranstvu (Francuska, Kanada, Grčka, Bugarska, Češka, Rumunija, Hrvatska, Crna Gora, BiH). Dobitnik treće nagrade na „IV ex-yu konkursu za grafiku“ na Novom Beogradu 2010. godine i druge nagrade na „I internacionalnom salonu grafike“ u Kraljevu 2013. godine.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2017'' realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 20. novembra 2017. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Dobrodošli!