Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
03
May
2018

Izložba ''Iza naličja''

Samostalna izložba umjetnika Nikole Kašterovića i Branimira Maksimovića pod nazivom ‘’Iza naličja’’ biće otvorena u utorak, 8. maja 2018. godine u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka.

Riječ je o trećoj samostalnoj izložbi iz oblasti slikarstva umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2018. godinu. Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, odabrao radove umjetnika Nikole Kašterovića i Branimira Maksimovića za predstavljanje u KC UDAS. U okviru izlagačkih aktivnosti za 2018. godinu u Kulturnom centru, u periodu od marta do septembra 2018. godine biće predstavljeno ukupno 6 (šest) izložbi umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

O autorima:
Nikola Kašterović rođen 1992. godine u Brčkom gdje završava i srednju školu. Akademiju likovnih umjetnosti u Banjoj Luci upisuje 2011. godine. Apsolvent je na odsjeku Grafika u klasi profesorice Gorice Miletić Omčikus. Dobitnik studentske nagrade 2014. godine, a 2015. godine dobija nagradu na završnoj izložbi za grafiku od Akademije likovne umjetnosti u Banjoj Luci. Učestvovao na mnoštvu kolektivnih izložbi u Bosni i Hercegovini ali isto tako i u inostranstvu, kao i mnogim slikarskim i grafičkim regionalnim i međunarodnim kolonijama. Prvu samostalnu izložbu pod nazivom „SISTEM“ otvara 2015. godine u Kulturnom centru UDAS Banja Luka, gdje nakon toga dobija i posao u istom. Drugu samostalnu izložbu „GRAFIKE“ otvara 2016. godine u galerijskom prostoru Akademije umjetnosti u sklopu manifestacije „DANI UNIVERZITETA“.

Branimir Maksimović rođen je 1993. godine u Brčkom. Diplomirao je na Akademiji likovne umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci u klasi mr Jelene Karišik vanrednog profesora i mr Radoslava Tadića, višeg asistenta. Do sada je samostalno izlagao u mnogobrojnim galerijama u zemlji i uregionu. Bio je I učesnik kolektivnoh izložbi. Takođe, je dobitnik je mnogih nagrada i pohvala.

Izložba će biti otvorena do 31. maja 2018. godine i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 16:00 sati.

Dobrodošli!