07
Apr
2018

Izložba portreta Davida Dronjka i Davora Grabovca

Izložba portreta Davida Dronjka i Davora Grabovca biće otvorena u utorak, 10. aprila 2018. godine u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka.

Riječ je o drugoj izložbi iz oblasti slikarstva umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2018. godinu. Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, odabrao radove Davida Dronjka i Davora Grabovca za predstavljanje u KC UDAS. U okviru izlagačkih aktivnosti za 2018. godinu u kulturnom centru, u periodu od marta do septembra 2018. godine biće predstavljeno ukupno 6 (šest) izložbi umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

David Dronjak je rođen 1988. godine u Drvaru. Završio je srednju umjetničku školu, smjer likovni tehničar u Banja Luci, te zatim upisuje Akademiju umjetnosti takođe u Banja Luci 2011 godine. Trenutno je apsolvent na smijeru grafika u klasi prof. mr. Nenada Zeljića. Učestvovao na nekoliko studentskih kolektivnih završnih izložbi na ALU.

Davor Grabovac je rođen 1990. godine. Završio je srednju tehničku školu, smjer likovni tehničar. Godine 2013. diplomirao je na Akademiji likovne umjetnosti u Banja Luci, smjer slikarstvo. Kao student učestvovao je na mnogobrojnim likovnim kolonijama i izložbama.

Izložba portreta Davida Dronjka i Davora Grabovca biće otvorena do 30. aprila i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 sati.

Dobrodošli!