Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
06
Apr
2017

Konkurs za novinarsku nagradu ''Srđan Aleksić''

Mreža za izgradnju mira raspisuje KONKURS za novinarsku nagradu ''Srđan Aleksić'' za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva. Rok za prijavu je 31. avgust 2017. godine. Novinarska nagrada Srđan Aleksić se ove godine dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, kao i Radne grupe koje djeluju u okviru PRO-Budućnost projekta, koje pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Prijedlog treba da sadrži:

  1. obrazloženje organizacije koja šalje prijedlog (do jedne stranice A4)
  2. najmanje dvije snimljene emisije ili najmanje dva objavljena teksta/priloga novinara/novinarke koje organizacija kandiduje za novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“ koji nisu stariji od godinu dana
  3. obavezna i elektronska forma prijave

Novinarska nagrada Srđan Aleksić će se dodijeliti 21. septembra 2017. godine na Međunarodni dan mira.

Pozivamo sve nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini, posebno one koje predstavljaju marginalizovane grupe ili sa bave zaštitom i promocijom prava marginalizovanih i ranjivih grupa da se i na ovaj način uključe u praćenje medija i pošalju svoje prijedloge u cilju nagrađivanja onih novinarki i novinara ili emisija koje na profesionalan način i u kontinuitetu izvještavaju o socijalno isključenim grupama i koji svojim izvještavanjem bitno utiču na promjenu stavova i podizanje svijesti javnosti o osnovnim ljudskim pravima, podstičući relevantne institucije da sistemski rješavaju probleme marginalizovanih grupa u našem društvu.

Prijave možete slati na adresu: Helsinški parlament građana Banjaluka, Miše Stupara 68, 78.000 Banjaluka ili na e-mail: [email protected]

Izvor: www.hcabl.org