Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
30
Nov
2022

Konsultacije Mandatara Radovana Viškovića sa predstavnicima boračkih organizacija

U nastavku konsultacija sa socijalnim partnerima, mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa delegacijom Boračke organizacije Republike Srpske i više organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tokom sastanka, mandatar Višković naglasio je da konstantno unapređenje položaja boraca i svih drugih kategorija proisteklih iz proteklog rata ostaje neprikosnovena obaveza i opredjeljenje i nove vlade Republike Srpske.

Mandatar Višković upoznao je predstavnike BORS-a i drugih, srodnih organizacija sa programskim načelima buduće vlade, ističući da će i buduća vlada, kao što je činila i aktuelna, u ovoj kategoriji vidjeti partnera sa kojim će zajedno raditi na daljem poboljšavanju njihovog položaja.

Tokom sastanka, predstavnici BORS-a i drugih organizacija proisteklih iz proteklog rata iznijeli su niz otvorenih pitanja sa kojim se suočava ova populacija, te izrazili očekivanje da će, u partnerstvu sa budućom vladom, raditi na rješavanju svih problema.

Pored BORS-a, u konsultacijama su učestvovali i predstavnici sljedećih organizacija i udruženja: Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Udruženja „Veterani“, Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i nestalih boraca i civila, Udruženja žena žrtava rata, te Saveza udruženja civilnih žrtava rata.

Izvor: www.vladars.net