08
Jun
2017

Kulturni centar UDAS dodijelio nagrade najboljim studentima

Godišnja izložba radova studenata sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci otvorena je juče, 7.6.2017. godine. Na 16. godišnjoj izložbi, koja je postavljena u prostorijama Akademije, predstavljeni su studentski radovi od prve do četvrte godine Akademije.

Svake godine ova postavka privlači veliku pažnju javnosti jer ista predstavlja presjek stvaralaštva studenata. Najbolji radovi, kao i prethodnih godina su nagrađeni. U okviru programa dodjele nagrada za najbolje studente, već drugu godinu zaredom, učestvovao је i Kulturni centar UDAS Banjaluka.

Kulturni centar UDAS Banjaluka dodijelio je dvije nagrade i to:

  1. Nagradu za najboljeg studenta/kinju Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, smjer slikarstvo, dodijeljena je Emini Handžić, studentici četvrte godine Akademije. Emina Handžić predstaviće se sa samostalnom izložbom u okviru programa izlagačkih aktivnosti u KC UDAS Banjaluka za 2018. godinu.

  2. Nagradu za najboljeg studenta/kinju Akademije likivne umjetnosti u Banjoj Luci, smjer grafika, dodijeljena je Milošu Vučenu, studentu treće godine Akademije. Miloš Vučen predstaviće se sa samostalnom izložbom u okviru kulturne manifestacije ''Jesen grafike 2017'' u KC UDAS koja će se održati od oktobra do decembra 2017. godine.