Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
03
Feb
2020

Mapiranje javnih objekata radi utvrđivanja stepena pristupačnosti za osobe sa invaliditetom

Udruženje građana „Nešto Više“, Sarajevo, za potrebe projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, traži pružatelja usluge za mapiranje javnih objekata radi utvrđivanja stepena pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

Svrha angažovanja U okviru projekta biti će izvršeno mapiranje 60 osnovnih i srednjih škola kao i mapiranje 20 javnih objekata. Ovaj projektni zadatak se odnosi na utvrđivanje stepena pristupačnosti za osobe sa invaliditetom za devet osnovnih i srednih škola u Bijeljini, 11 škola u Unsko-sanskom kantonu i po četiri institucije u Banja Luci i Sarajevu. Realizacijom ovog zadataka će biti omogućeno osobama sa invaliditeton i njihovim porodicama u ovim opštinama da mogu lakše izabrati moguće mjesto obrazovanja. Sve škole i institucije koje budu mapirane dobit će, na osnovu prikupljenih podataka, moguće rješenje pristupačnosti i/ili prijedloge kako je unaprijediti.

Rok za podnošenje prijava za angažovanje pružaoca usluga mapiranja je 7 dana nakon datuma objavljivanja poziva za podnošenje ponuda. Ponude se dostavljaju putem emaila: [email protected] ili na adresu: UG ''Nešto Više'' Trg Sabora bosanskog 36, Sarajevo.

Projekat ''Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana ”Nesto Više” Sarajevo.

Kompletan tekst Poziva za dostavljanje ponude možete preuzeti u nastavku ToR_Projektni zadatak_mapiranje 2020 final.pdf