Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
17
Nov
2022

Medeni čas u promociji zdravog načina života

U protekle dvije sedmice održan je medeni čas za učenike drugih i trećih razreda učenika iz pet osnovnih škola u Banjaluci. Medeni čas je održan u OŠ ''Branko Ćopić'', ''OŠ ''Sveti Sava'', OŠ ''Ivo Andrić'', OŠ ''Miloš Crnjanski'' i OŠ ''Branko Radičević''.

Na medenom času razgovarali smo o fizionomiji pčele, njenoj ulozi i korisnosti u prirodi, te o vrijednosti pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi. Na zabavan i praktičan način djeci su predstavljene zanimljivosti o svijetu pčela, ulogama u pčelinjaku i procesu stvaranja meda. Učenici su takođe imali priliku da pogledaju opremu koju pčelari koriste u svom radu. Nakon edukativnog dijela današnjeg medenog časa i upoznavanja sa pčelama i njihovim vrijednostima, učenici su imali medenu degustaciju gdje su kozumirali med vrhunskog kvaliteta.

Medeni čas je realizovan u okviru projekat ''Pčelarstvom do zdravog života'' kojeg realizuje Udruženje ''PČELICA'' u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca UDAS Banjaluka. Projekat finansira Grad Banja Luka.

Hvala svim učenicima koji su učestvovali na medenom času, bili ste sjajni, radoznali, hrabri i mnogo toga smo zajedno naučili. Takođe, se zahvaljujemo direktorima osnovnih škola u kojima smo imali medeni čas kao i nastavnicima i vaspitačima. Nadamo se da se i naredne godine družimo i zajedno učimo o važnosti pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi.