Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
17
Jun
2021

Nagrade za najbolje studente Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Dvadeseta godišnja izložba radova studenata Akedemije umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci otvorena je sinoć, 16.06.2021. godine. Na izložbi je predstavljeno 140 različitih umjetničkih radova studenata više studijskih programa na četiri lokacije - zgrada Rektorata i Akademije umjetnosti, u baraci Akademije umjetnosti, prostorijama Akademije umjetnosti preko puta Filološkog fakulteta i na Filozofskom fakultetu.

Najbolje studentske radove nagradili su stručnjaci Akademije umjetnosti, ali i brojne ustanove kulture i druge ustanove, kao i kompanije.

Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, Banja Luka u sklopu završne kolektivne izložbe studenata Studijskog programa Likovne umjetnosti, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2020/21 godini dodjelio je dvije nagrade za najbolje studente za smjer slikarstvo i grafika:

  1. Petar Vidaković, student 3. godine, smjer Slikarstvo. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu redovnog izlagačkog programa za 2022. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka

  2. Nevena Kežić, studentkinja 3. godine, smjer Grafika. Nagrada se sastoji od dodjeljivanja termina za samostalnu izložbu u sklopu manifestacije „Jesen grafike“ za 2021. godinu u Kulturnom centru UDAS Banja Luka

Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih budu i nagrađeni.

Dobrodošli u Kulturni centar UDAS Banja Luka!