Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
22
Mar
2017

Održan sastanak predstavnika LSI i ministra zdravlja i socijalne zaštite

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić sastao se danas, 22.02.2017. godine u kabinetu ministarstva sa predstavnicima saveza i udruženja lica sa invaliditetom.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za socijalnu zaštitu Branka Sladojević, kao i nacionalni koordinator za unapređenje zdravstvene zaštite lica sa invaliditetom Željko Volaš.
Razgovarano je o aktuelnim pitanjima, izazovima i poteškoćama sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ali i o dosadašnjoj saradnji u oblasti unapređenja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.Predstavnici nevladinih organizacija sa ministrom su razgovarali i o finansiranju rada saveza, a bilo je riječi i o isplati naknada za tuđu njegu i pomoć. Učesnici sastanka su se složili da se u narednom periodu intenzivno i zajednički radi na poboljšanju i pravednijem ciljanju socijalnih davanja.
Tema razgovora bila je i nova Strategija za poboljšanje položaja lica sa invaliditetom, koja bi, prema zaključcima sa satanka, trebalo što prije da bude usvojena.
U razgovoru sa predstavnicima saveza i udruženja zaključeno je da bi se u narednom periodu trebalo raditi na unapređenju zakonske regulative, kao i aktivnijem učešću Interresornog radnog tijela Vlade Republike Srpske na poboljšanju kvaliteta života lica sa invaliditetom u svim oblastima života. Dogovoreno je održavanje redovnih sastanaka predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i saveza i udruženja.

Izvor: www.vladars.net