Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
01
Aug
2019

Održan turnir u pecanju udicom na plovak Bijeljina - 2019

Povodom obilježavanja 1. avgusta Međunarodnog dana borbe protiv kasetne minicije, Regionalno udruženja amputiraca Bijeljina organizovalo je „VII turnir u pecanju udicom na plovak Bijeljina -2019.”. Turnir je održan 31. jula 2019. godine n rijeci Savi u Gornjem Crnjelovu, Bijeljina. Na turniru učestvovale ekipe amputiraca i žrtava od mina iz Ugljevika, Bijeljine i Brčko distrikta. Turnir je okupio 15 učesnika.

Aktivnost je realizovana kroz projekta „Izađi i pokreni se” kojeg je implementiralo Regionalno udruženja amputiraca Bijeljina uz finansijsku podršku Gradske uprave Bijeljina.

Osvojeni su sledeći rezultati:

  1. Prvo mjesto osvojila ekipa „AMPUTIRCI BIJELJINA 1”, Bijeljina
  2. Drugo mjesto ekipa SKI „ORAO”, Bijeljina i
  3. Treće mjesto ekipa „AMPUTIRCI BRČKO DISTRIKTA”, Brčko Distrikt

Nagrade pehare, medalje, diplome i zahvalnice podijelili su: za treće mjesto predsjednik Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina Gojko Šurbat, drugo mjesto Boro Đokić ispred Gradske uprave Bijeljina i prvo mjesto načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Samer el Chekh.

Dr. Igor Novaković je kao svoju ličnu donaciju dodijelio ribolovački štap za najveću upecanu ribu našem članu Slaviši Mačkoviću iz Balatuna, a svim učesnicima je podijelio plovke, udice i dio ribolovačkog pribora.

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina se zahvaljuje partneru na projektu Ortopedskoj kući „ORTODADO” koja je obezbjedila prostor za druženje i staze za pecanje. Posebne zahvalnice ispred udruženja su dobile „Semberske novine”, Dr. Igor Novaković i sekretar udruženja amputiraca Milorad Jović.

*Amputirci - ribolovci bistro do iduće godine!