Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
27
Jul
2018

Održan ''VI turnir u pecanju udicom na plovak Bijeljina - 2018''

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina - „RUAB” u sklopu projekta „Kvalitetno pomagalo-uspješan ribolovac” održalo je „VI turnir u pecanju udicom na plovak Bijeljina-2018.” na rijeci Drini ispod Pavlovića mosta. Projekat je finansirala Gradska uprava Bijeljin,a partener na projektu je Srd „Riba” Bijeljina.

Prvo mjesto osvojili su amputirci Bijeljina 1, drugo mjesto amputirci Ugljevik 1 i treće mjesto SK Rvi „ORAO” Bijeljina. Takmičili su se ribolovci amputirci iz Bijeljine, Ugljevika i Brčko distrikta njih petnaest. Manifestaciju je posjetilo oko pedesetak takmičara i gostiju.

Nagrade pehare, medalje, diplome i zahvalnice su podijelili predsjednik RUAB-a Gojko Šurbat, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Bijeljina Samer el Chekh i predsjednik Skupštine Srd „Riba” Bijeljina Miodrag Maričić.

Ciljevi projekta „Kvalitetno pomagalo-uspješan ribolovac'' je jačanje kapaciteta lica sa tjelesnim invaliditetom/amputiraca i njihove djece kroz obuke u pecanju i takmičenja u pecanju na plovak, kako bi više vremena provodili u prirodi i na taj način jačali svoje zdravlje i psiho-fizičke sposobnosti; Povećanje učešća lica sa tjelesnim invaliditetom/amputiraca i njihove djece u bavljenju sportskim ribolovom; Povećanje svijesti naših korisnika o značaju dobijanja odgovarajućih ortopedskih pomagala, pravilnog korištenja i održavanja pomagala. Osvešćivanje lokalne sredine o potrebi inkluzije lica sa tjelesnim invaliditetom/amputiraca i njihove djece kako bi postali korisni i punopravni članovi naše zajednice.

Turnir je tradiconalno organzovan povodom „1.avgusta međunarodnog dana borbe protiv kasetne municije”.

Bistro amputirci do sledeće godine!