Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
06
Dec
2017

Otvorena izložba grafika Nataše Drešić

Izložba grafika umjetnice Nataše Drešić iz Crne Gore otvorena je u utorak, 5. decembra 2017. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o petoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2017’’.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2017'' realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru iste predstavljau se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

''...Prihvatajući i razumijevajući svu specifičnost i delikatnost grafike kao medija, u smislu jedinstvenosti njenog poimanja kao umjetnosti multioriginala, grafičarka Nataša Drešić svoj stvaralački izraz kreira njegujući i poštujući ono primarno shvatanje grafičke posebnosti, poniklo iz naslijeđa njene viševjekovne tradicije, koje podrazumijeva strpljivu i predanu posvećenost zahtijevnim tehničkim procesima litografije, algrafije ili serigrafije. U aktuelnom vremenu modernih tehnologija, brzog umnožavanja i masovne produkcije, takav pristup grafičkom djelu sve više postaje izuzetak, naročito u generaciji mlađih umjetnika kojima autorka pripada, pa u tom smislu posmatrano njeno djelo dobija još jednu nijansu ozbiljnosti u odnosu prema cjelokupnom procesu stvaranja...''.

Izložba grafika Nataše Drešić biće otvorena do 25. decembra i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.