Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
09
Sep
2019

Počeo ART kamp za umjetnike sa i bez invaliditeta

ART kamp za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, u okviru programa obilježavanja 100 godina od osnivanja ZTC ‘’Banja Vrućica’’ Teslić, počeo je danas u etno selu USORA u Banji Vrućica, Teslić. Na kampu učestvuje 15 umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine. Tema likovnih radova na ART kampu će biti istorijat Banje Vrućice.

Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica Teslić u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca UDAS, u sklopu obilježavanja 100 godina od osnivanja, organizuje ART KAMP za umjetnike sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine. Nizom manifestacija proslaviće se vijek uspješnog poslovanja ZTC ‘’Banja Vrućica’’ Teslić. U novi vijek ulaze sa brojnim ambicioznim planovima, dok će veliki jubilej biti obilježen bogatim muzičkim, sportskim i kulturnim programom. U okviru kulturnog programa, u saradnji sa Organizacijom UDAS, organizuje se ART kamp za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta.

Art kamp predstavlja kulturno edukativni događaj koji se bavi pitanjima ljudskih prava na specifičan način, promovišući marginalizovane osobe kao nezaobilazan i vrijedan resurs u procesima i doprinosu u izgradnji zajednica. Takođe, ART kamp, kao jedinstveni kamp ove vrste u BiH, na jednom mjestu okupiće umjetnike koji će, kroz umjetnička djela koja budu nastala na kampu, ukazati na koncept prihvatanje različitosti, te omogućiti umrežavanje studenata, umjetnika i osoba sa invaliditetom iz BiH.

Očekujemo jedno kreativno i kulturno-edukativno druženje učesnika/ca ART kampa, te pozivamo medije da izvijeste o navedenom događaju i posjete učesnike tokom trajanja ART kampa i prenesu dio krativne atmosfere.

ART kamp će trajati do subote, 14. septembra 2019. godine.