08
Oct
2019

Počinje kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2019''

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2019'' biće otvorena u utorak, 15.10.2019. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Manifestacija će biti otvorena izložbom grafičkih crteža umjetnika Vedrana Štimca pod nazivom ‘’Room of Portraits’’.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2019'' realizovaće se od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Biografija: Vedran Štimac rođen je u 5.1.1991. godine u Puli. U rodnom gradu završava ekonomski fakultet, te se nakon toga seli u Ljubljanu gdje upisuje i radi na doktoratu iz područja političke antropologije. Aktivno se bavi ilustracijom od 2014. godine. Tehniku koju koristi prilikom izvedbe ilustracija jest rapidograf. Povrh ilustracije, bavi se i oslikavanjem murala i sitotiskom. Ilustracije i murali koje stvara imaju društveno agnažirani karakter, te koristeći se njima kao medijem pokušava društvene fenomene i problematike približiti javnom diskursu. Do sada je imao 4 samostalne i više zajedničkih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 29. oktobra 2019. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Dobrodošli!