Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
27
Jun
2018

Posjeta Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ''Dr Miroslav Zotović''

Učesnici radionice „Peer podrška u rehabilitaciji i integraciji preživjelih od mina“ posjetili su danas Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović' u Banja Luci.

Posjeta je imala za cilj da se učesnici upoznaju sa ulogom i značajem ove ustanove za rehabilitaciju čije usluge koriste pancijenti iz BiH i regije. Takođe, posjeta je imala i edukativni karakter na temu fantomskog bola, o načinu funkcionisanja grupne podrške članovima porodice djece sa poteškoćama u razvoju, te značaju primjene Mirror terapije.

Pored edukacije, učesnici su posjetili odjeljenja za protetičku rehabilitaciju i radionice za izradu ortopedskih pomagala.

Radionica „Peer podrška u rehabilitaciji i integraciji preživjelih od mina“ koja se održava od 26.-28. juna 2018. u Banji Slatina realizuje se u okviru projekta ‘’Integrisana socio – ekonomska podrška žrtvama mina u BiH’’ kojeg realizuje World Vision u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca UDAS, a finansira Evropska unija.

Radionica se organizuje za osoblje iz Centara za mentalno zdravlje, Centara za rehabilitaciju u zajednici i CSR iz ugroženih opština. Cilj radionice je podizanja kapaciteta osoblja iz pomenutih centara za bavljenje ključnim izazovima sa kojima se susreću preživjeli od mina u procesu njihove rehabilitacije i integracije.