Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
08
Feb
2019

Poziv za edukaciju: Obuka za žene sa invaliditetom - voditeljice grupa vršnjačke podrške

U sklopu projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija amputiraca "UDAS" u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana ''Nešto više'' Sarajevo, raspisuje se Poziv za edukaciju: Obuka žena sa invaliditetom - voditeljice grupa vršnjačke podrške (Peer-support).

Pozivamo žene sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine da se prijave za trodnevnu edukaciju „Obuka za voditeljice grupa vršnjačke podrške (Peer-support)“ koja će se održati od 8.3. do 10.3.2019. u Hotelu Kardial, Teslić.

Cilj edukacije je da 20 žena sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine steknu vještine i znanja potrebne za organizovanje i vođenje grupa vršnjačke podrške (Peer-support grupe) u svojim zajednicama.

Sadržaj edukacije će obuhvatiti teorijske i praktične cjeline koje će učesnicama pružiti mogućnost da steknu osnovna znanja i vještine o značenju i primjeni vršnjačke podrške, tehnike pružanja podrške osobama u istoj životnoj situaciji i upravljanja grupnom dinamikom kao i organizovanja grupa podrške. Edukacije će, kroz inovativan i interaktivan pristup, učesnicama pružiti uvid u značaj stvaranje mreža za zajedničko djelovanje.

Za prijavu je potrebno popuniti Prijavni obrazac i poslati na email adresu: [email protected]

Rok za prijavu otvoren je do 18.2.2019. godine a učesnice koje su odabrane za učešće u edukaciji o istom će biti obavještene 25.2.2019. godine putem e-maila.

U nastavku možete preuzeti dokumentaciju Poziva:

  1. Poziv za edukaciju Poziv za edukaciju - Obuka za voditeljice vrsnjacke podrske.pdf

  2. Prijavni obrazac Prijavni obrazac- Obuka za voditeljice vrsnjacke podrske.doc