19
Jun
2017

Ratni vojni invalidi dobijaće novčana sredstva za ortopedska pomagala

Nakon što su ratni vojni invalidi danas vratili ortopedska medicinska pomagala ispred Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da će ratni vojni invalidi dobijati novac za nabavku ortopedskih pomagala, kao i da je cilj da ta pomagala budu što kvalitetnija.

Ratni vojni invalidi Republike Srpske dobijaće novac za nabavku ortopedskih pomagala u njihovoj vrijednosti od resornog ministarstva, umjesto posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja - kako je to ranije rađeno, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Savanović je nakon sastanka sa ratnim vojnim invalidimana, danas u Banjaluci, glasio da će ratni vojni invalidi dobijati novac za nabavku ortopedskih pomagala, kao i da je cilj da ta pomagala budu što kvalitetnija. Najavio je da će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske koordinisano raditi kako bi što je moguće brže uputili u proceduru izmjene članova zakona koji ovo definišu.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Dejan Kusturić, rekao je da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u narednih mjesec dana izmijeniti pravilnik o banjskom liječenju, kako bi ona prava koja imaju ratni vojni invalidi prioritetno bila rješavana.

"Zahtjevi ratnih vojnih invalida su opravdani, ali se neke stvari ne mogu rješavati bez dinamike, rokova, sprovođenja izmjena zakona", dodao je Kusturić.

U zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske u Banjaluci danas je održan sastanak ministra Savanovića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Dragana Bogdanića i direktora Fonda Dejana Kusturića sa predstavnicima ratnih vojnih invalida. Ratani vojni invalidi i amputirci nanas su ispred Fonda zdravstvenog osiguranja u Banjaluci vratili ortopedska i medicinska pomagala.

Izvor: www.rtrs.tv